2.1.8. зміна тарифу

Важливі моменти:

  • Змінити тариф можна тільки на якійсь із актуальних тарифів звичайного та бізнес-хостингу. Перейти таким чином на архівний тариф неможливо.
  • У разі переходу на більш дешевий тариф:
    • Переконайтеся, що кількість сайтів в розділі «Мої сайти» не перевищує допустиму кількість в бажаному тарифі. Якщо їх більше, зайві сайти потрібно буде видалити.
    • Переконайтеся, що зайняте дисковий простір не перевищує допустимий місце на диску в бажаному тарифі. Якщо зайнято більше місця, потрібно:
      • Або видалити непотрібні файли з хостингу, щоб зменшити займаний обсяг (це можна зробити за допомогою файл-менеджера або будь-якого FTP-клієнта).
      • Або придбати додатковий дисковий простір такого обсягу, щоб воно в сумі з місцем на диску в бажаному тариф було більше зайнятого.
  • Міняти тариф можна необмежену кількість разів в будь-яку сторону.
  • Для хостинг-акаунтів з терміном дії зміна тарифу залежить від наявності замовлених допуслуг:
    • Якщо допуслуг немає, тариф змінюється без обмежень в будь-яку сторону.
    • Якщо допуслуги є, то для зміни тарифу потрібно хостинг-аккаунт спочатку продовжити в кредит або оплатити, Після чого виконати зміну тарифу.
  • У разі переходу на дорожчий або на більш дешевий тариф зміна відбувається миттєво і без додаткової оплати. Перераховується тільки термін дії хостинг-аккаунта в залежності від обраного тарифу.
  • Якщо для хостинг-аккаунта замовлені додаткові послуги, То для переходу на більш дорогий тариф потрібно буде сплатити різницю у вартості між поточним і новим тарифом в перерахунку на період, що залишився. Якщо додаткові послуги не потрібні, можна відключити їх продовження і змінити тариф без оплати різниці у вартості тарифів.
  • Автоматична зміна тарифу на більш дешевий неможлива. Для зміни тарифу на більш дешевий в ручному режимі, зверніться в техпідтримку.
  • У разі переходу на дорожчий тариф потрібно буде сплатити різницю у вартості між поточним і новим тарифом. Рахунок на оплату різниці формується автоматично. Тариф буде змінений тільки після оплати рахунку і надходження коштів до нас.

Увага!

При переході переході зі звичайного на бізнес-хостинг хостинг-аккаунт буде перенесений в Україну або найближчу з доступних країн.

  1. Відкрийте розділ «Хостинг ».
  2. У блоці «Аккаунт» натисніть «Змінити тарифний план»:
  3. На сторінці в списку будуть відображені актуальні тарифи послуг віртуального хостингу та бізнес-хостингу.
  4. Виберіть потрібний тариф, ознайомтеся з інформацією про нього і натисніть «Перейти»:
  5. Якщо згодні змінити тариф, натисніть «Продовжити» у спливаючому вікні.
  6. Якщо виконується перехід на більш дорогий тариф, при якому потрібна оплата різниці у вартості, оплатіть сформований рахунок і дочекайтеся надходження оплати.

Переглянути історію змін тарифу хостинг-аккаунта можна в розділі «Хостинг → Історія змін»:

При зміні тарифу може виводитися таке повідомлення: Воно означає, що використовуваний зараз тариф є архівними. Оскільки зміна тарифу можлива тільки на якійсь із актуальних тарифів, повернутися з актуального на архівний тариф буде неможливо. У даній ситуації варто порівняти ключові характеристики (кількість сайтів, обсяг дискового простору, ліміт иноді, значення параметра memory_limit) поточного архівного тарифу з актуальними тарифами і вже після цього прийняти остаточне рішення.

Так, IP-адреса може змінитися:

  • Якщо хостинг-аккаунт розташований в Україні, то обов'язково зміниться прямий IP-адреса веб-сервера, але IP-адресу проксі, На який спрямований домен сайту, може залишитися колишній.
  • Якщо хостинг-аккаунт розташований в іншій країні, то обов'язково зміниться прямий IP-адреса і адресу, вказану в панелі управління. (Адреси можуть збігатися.)

При переході зі звичайного на бізнес-хостинг — налаштування Memcache(d), Redis та OPcache виставляються такими ж, як стояли на відповідних замовлених додпослуги.

При переході з бізнес—хостингу на звичайний — перевіряється наявність замовлених раніше допуслуг, термін дії яких ще не закінчився:

  • Якщо такі допуслуги є — починають діяти ці допуслуги.
  • Якщо ні:
    • Оброблювач зберігання сесій session_save_handler перемикається на зберігання сесій в файлах.
    • Відключається OPcache.
Зміст