Віртуальний сервер або фізичний. 3 аргументу на користь фізичної та 5 - за VPS

Що вибрати? Оренду фізичного (dedicated) сервера або віртуального? Обидва варіанти мають право на життя. Але все-таки, у кожного є свої нюанси, які роблять їх вірним вибором для конкретних ситуацій.

Наші технічні фахівці систематизували для вас особливості фізичного і віртуального сервера, щоб було легше зробити вибір.

Коли ціна має значення. Перший аргумент на користь VPS

Головний аргумент на користь VPS - ціна оренди. Різниця у витратах між віртуальним і фізичним сервером може досягати 70% (а то і більше) на користь VPS .

З огляду на можливості сучасних технологій віртуалізації, використовуючи VPS, ви отримуєте ресурси, зіставні з фізичної машиною. Відповідно, якщо немає різниці… Далі ви самі знаєте.

І все-таки фізичний сервер іноді краще. 3 аргументу на його користь

Подумати про dedicated server варто в таких випадках:

  • Для великих проектів з великою відвідуваністю. Якщо у вас сайт, на який приходить більше 50000 унікальних відвідувачів, при цьому має місце велика кількість звернень до баз даних, використовуються «важкі» cкриптов, такий варіант однозначно буде більше. У той же час, якщо веб-ресурс статичний (наприклад, інформаційний сайт), 50000 уникав на добу (а то і більше) може цілком потягнути і нормальний VPS.
  • Якщо вам потрібен доступ до обладнання і потрібно максимум повноважень при роботі з залізом.
  • Відсутність вузьких місць, які можуть бути у віртуальних машин. Як не крути, але ВМ не завжди виконуються так, як хочеться. Вузькі місця зустрічаються в роботі процесора, в пам'яті, в сховище тощо.

А тепер 4 залишилися плюса віртуального сервера

Наш досвід показує, що приблизно для 80% веб-ресурсів (сайтів, корпоративних порталів, систем управління бізнес-процесами та ін.) При виборі між віртуальним сервером або фізичним можна сміливо віддавати перевагу на користь першого.

І ось чому:

  • У VPS легше змінювати конфігурацію . Завдяки використанню сучасних технологій віртуалізації збільшити ОЗУ, потужність процесора і інші параметри можна буквально «на льоту».
  • Незалежність від конкретної фізичної машини. Наприклад, ми використовуємо для забезпечення роботи віртуальних серверів кластери з безлічі комп'ютерів. Якщо якийсь із них виходить з ладу, віртуальна машина легко переноситься на інший.
  • Простота адміністрування. Забезпечення працездатності фізичних серверів цілком лежить на провайдера. При оренді VPS можна обійтися без IT-фахівців в штаті.
  • Можливість платити тільки за використовувані ресурси. У випадку з VPS поширена практика оплати тільки за ті ресурси, які реально використовуються. Переплачувати за «простоюють» потужності не доведеться.

І ще… VPS дозволить не прив'язуватися до конкретного тарифу і навіть провайдеру. Адже зробити копію віртуальної машини для «переїзду» набагато легше.

Що вибрати? Вирішувати вам. Ми розглянули особливості обох варіантів. Якщо ви не можете визначитися, що вибрати - віртуальний сервер або фізичний, зверніться до експертів нашої компанії. Вони допоможуть підібрати підходящий варіант з урахуванням особливостей веб-ресурсу.

  


 

Замовляйте хостинг і вибирайте домен в компанії «Хостинг Україна».

У нас якісний і надійний сервіс, зручне система управління через адмін-панель, інтелектуальні системи захисту і технічна підтримка , Яка допоможе вирішити всі виникаючі питання в будь-який час доби.

Наші ціни: SSD хостинг від 1$, VPS на SSDвід 12$, Cloud (хмарний) хостинг від 3$, Хмарний VPS від 6$.

Приєднуйтесь до «Хостинг Україна» і ми подбаємо про технічну сторону вашого бізнесу.