Робот-художник Scribit. Тестуємо першими.

У розпорядження нашої компанії потрапив робот-художник Scribit

Цей робот-художник є своєрідним принтером для вертикальних поверхонь. З його використанням така поверхня перетворюється в віртуальну дошку, куди можна виводити різну інформацію. Як поверхні може виступати будь-яка маркерная або пластикова дошка, скло або оштукатурена стіна.

Зовні робот являє собою виконаний з алюмінію плоский циліндр з отворами в центрі для установки маркерів. З боків розташовуються котушки зі шнурами — за них робот підвішується до стіни і використовує їх для переміщення.

Зображення наноситься за допомогою замінних маркерів. Одночасно можна використовувати до чотирьох кольорів. У комплекті поставляється набір з 24 маркерів різних відтінків. Замість оригінальних підійдуть будь-які інші маркери такого ж діаметру. За рахунок розігріву чорнила під час нанесення все лінії виходять рівномірними, а малюнок яскравим і насиченим.

Максимальний розмір малюнка становить 2,5×2,5 м. Процес малювання займає зовсім небагато часу — від кількох хвилин до півгодини.

Робот має великий потенціал і варіанти застосування обмежені лише фантазією:

  • Будинки — можна прикрашати стіни різними зображеннями, виводити прогноз погоди, список покупок, новини.
  • В офісі — можна виводити різні плани, схеми, графіки, діаграми, замітки, оголошення.
  • У бізнесі — можна виводити графік роботи, меню в кафе або ресторані, інформацію про акції.

Робот може не тільки малювати, а й прати намальоване раніше зображення. І те й інше можна виконувати необмежену кількість разів.

Управління роботом виконується по Wi-Fi через спеціальне мобільний додаток. Налаштування займає всього кілька хвилин. Для установки робота досить тільки два цвяха, за які робот буде підвішуватися біля поверхні, і розетка.