Віртуальний хостинг або виділений сервер. Розповідаємо на пальцях, кому, коли і який варіант вибрати

 

При розміщенні сайту, CRM-, BPM-, ERP-системи або іншого ресурсу в інтернеті вам доведеться вибирати між 3 варіантами:

  • віртуальний хостинг;
  • віртуальний виділений сервер (VPS);
  • фізичний виділений сервер.

А у нас є ще й четвертий варіант (свій унікальний) - бізнес-хостинг. Давайте розберемося з особливостями кожної з послуг.

Віртуальний хостинг - найдешевший, але не завжди ефективний

Якщо вам потрібно розмістити сайт-візитку, landing-page або інший веб-ресурс, який не потребує великих потужностей, підійде звичайний віртуальний (shared) хостинг. У цьому випадку на одному сервері розташовується декілька сайтів (десятки, а то і сотні). Вони ділять між собою обчислювальні потужності фізичної машини.

Плюс такого підходу - невисока ціна. Мінус - залежність від «сусідів» по серверу. Оскільки під кожен з сайтів, який розміщується на віртуальному хостингу, не виділяються гарантовані ресурси, вони залежать один від одного. Наприклад, якщо вашого «сусіда» вирішать задідосіть, дістанеться і вам. Або, якщо сайт- «сусід» почне бурхливо розвиватися, він потягне на себе всі ресурси, залишивши іншим «крихти». В результаті всі сайти на конкретному shared хостингу будуть працювати повільно і нестабільно.

Бізнес-хостинг. Надійніше shared і дешевше віртуального сервера

Ми вирішили відмовитися від надання послуг традиційного shared hosting і запропонувати продукт, який займає проміжну нішу між звичайним віртуальним хостингом і виділеним сервером.

Бізнес-хостинг - модель, позбавлена нестачі традиційного shared. В цьому випадку клієнтам виробиться гарантований обсяг ресурсів. Механізми їх розподілу - як у випадку з VPS. Але це обходиться значно дешевше. Для візиток, Лендінзі, статичних веб-сайтів та інших ресурсів, не вимогливих до обчислювальних потужностей це відмінний варіант.

Виділений сервер. Порівняння 2 варіантів

Якщо у вас сайт з відвідуваністю кілька десятків тисяч користувачів на добу, якщо використовується велика база даних, до якої робиться багато запитів, якщо присутні особисті кабінети користувачів, складні скрипти і інші атрибути «важкого» проекту, потрібен виділений сервер, віртуальним хостингом навряд чи можна обійтися.

Це може бути VPS або фізичний сервер (dedicated). Перший варіант в нашій компанії обійдеться за ціною від 9.66$/ Міс., Другий - від 51.33$/ Міс.

У чому ж різниця між ними? А ось у чому:

  • Фізичний сервер можна контролювати на всі 100%. Ваші фахівці отримують доступ в ЦОД для обслуговування і настройки обладнання. Це, в тому числі, підвищує рівень безпеки даних.
  • VPS більш гнучкий. Якщо потрібно додати / прибрати оперативної пам'яті або ядра ЦП, це можна робити майже в режимі реального часу.
  • У той же час у випадку з фізичним сервером відсутні вузькі місця в роботі ОС. У віртуального ж вони можуть бути.
  • VPS не прив'язуватися до заліза. При необхідності робиться копія ВМ, яка легко мігрує: хоч з одного сервера на інший у одного провайдер, хоч до іншого хостера.

Що маємо в результаті? Що вибрати, віртуальний хостинг або виділений сервер?

Кожному своє. Якщо сайт не вимогливий до ресурсів, підійде shared hosting. А краще, щоб не залежати від сусідів, вибирати бізнес-хостинг, позбавлений недоліків звичайного.

Якщо ж мова йде про велику кількість відвідувачів, надійному зберіганні важливих даних, необхідності інтерактиву та ін., Краще, звичайно, виділений сервер. Буде він віртуальним або фізичним, вирішувати вам. При необхідності фахівці нашої компанії допоможуть визначитися.


 

Замовляйте хостинг і вибирайте домен в компанії «Хостинг Україна».

У нас якісний і надійний сервіс, зручне система управління через адмін-панель, інтелектуальні системи захисту і технічна підтримка , Яка допоможе вирішити всі виникаючі питання в будь-який час доби.

SSD хостинг, VPS на SSD, Cloud (хмарний) хостинг, хмарний VPS.

Приєднуйтесь до «Хостинг Україна» і ми подбаємо про технічну сторону вашого бізнесу.