«Backup». Що таке резервна?

Що таке резервна? - це резервна копія даних, яка в подальшому служить для відновлення інформації, в разі її потері.Бивают ситуації, при яких дані можуть пошкоджуватися в результаті самих різних причин: злом, редагування, людський фактор.

Щоб уникнути подібних ситуацій, важливо виконувати копіювання даних з певною частотою, щоб у Вас завжди була актуальна робоча копія Вашого сайту. Такі процеси, як правило, автоматизовані на хостингу. Досить виставити час копіювання. У який час краще робити бекап? Як правило, це 00: 00 – в даний час сервер найменше завантажений. Це робиться для того, щоб мінімізувати ризики при створення бекапу. Після створення бекапа важливо перевірити цілісність файлів і можливість їх відновлення, щоб не зіткнутися з помилкою при відновленні в разі критичної ситуації.

 

Які види бекапов існують?

  1. FTP-бекап

  2. HDD-бекап

  3. CDP-бекап

  4. Хмарний бекап

Що таке FTP-бекап?

FTP-бекап – це послуга, яку надає хостинг. Для бекапу виділяється певний обсяг дискового простору на іншому сервері, куди копіюється інформація. Це робиться з метою безпеки: щоб в разі отримання доступу до файлів сайту і їх редагування (зараження вірусом / злом), бекап не був пов'язаний з основним сервером, на якому зберігаються файли сайту.

Такі бекапи також можна налаштовувати автоматично, за допомогою скриптів або за допомогою утиліти планування cron.

Що таке HDD-бекап?

Абревіатура HDD розшифровується як Hard Disk Drive (жорсткий диск комп'ютера). HDD-бекап – це метод, який дозволяє копіювати інформацію на окремий жорсткий диск, наприклад, знімний. Для HDD-бекапа використовують спеціальне програмне забезпечення. Для цих цілей добре підійде, наприклад, Handy Backup – він дозволяє автоматизувати всі операції по збереженню вмісту жорсткого диска у вигляді файлу-архіву.

Що таке CDP-бекап?

CDP (Continuous Data Protection) расшіфровиваеться як “безперервна захист даних”. Принцип його роботи наступний: на сервері встановлюється ПО (CDP-agent), яке робить первинну копію всіх даних, розбиває їх на блоки і передає на сервер CDP-бекапа. Таким чином ПО фіксує всі зміни, і в подальшому передає на сервер бекапа тільки те, що було змінено, з повідомленням про зміну і зазначенням даних, які були змінені. Наприклад, якщо були зачеплені важливі файли, які користувач не підтвердив, годі й записувати ці дані на сервер. Це дозволяє значно зменшити кількість копій і більш ефективно використовувати дисковий простір для копіювання.

Що таке хмарний бекап?

Хмарний сервер – це мережа з кількох десятків, можливо сотень, об'єднаних в загальну мережу серверів онлайн-сховищ. Такі сервера називають “хмара”. Хмарний бекап – це розміщення резервної копії на одному з хмарних сховищ. Найбільш популярні приклади хмарних сховищ: DropBox, Google Drive, Comodo Online Backup.

Перевага роботи з надійним хостингом

Клієнтам, які хостятся на наших серверах, ми пропонуємо послугу бекапа абсолютно безкоштовно. У нас також є DDos-захист.

Хочете свій веб-сайт, але не знаєте, як купити домен не ім'я ? – Пишіть тікет і ми Вам допоможемо.

Хочете убезпечити Ваш веб-сайт? – Ми пропонуємо Comodo SSL certificate, GeoTrust SSL certificate і Verisign SSL certificate.

Хочете комплексне меню з хостингом? – Замовте хостинг  и домен прямо зараз і отримаєте SSL-сертифікат в подарунок