Як перенести домен до іншого реєстратора. 2 етапу і властиві їм нюанси

Перше, що вам потрібно знати - перенесення домену до іншого реєстратора займає кілька діб. Наш досвід показує, що на це йде максимум 6 днів (в середньому 2-4 діб). Як правило, протягом цього часу сайт залишається працездатним. Але, в залежності від того, хто ваш старий реєстратор, він може припиняти роботу на деякий час (старі DNS записи видаляються миттєво, а зміни ще не вступають в силу). Тому, перед тим як перенести домен до іншого реєстратора, рекомендуємо вивчити досвід «переїзду» від конкретної компанії інших користувачів.

Взагалі, процес переїзду нескладний. Його можна розділити на 2 етапи: підготовка до перенесення на стороні старого реєстратора і оформлення заявки на стороні нового. У всіх це відбувається за однаковим сценарієм і зробити все можна без залучення сторонніх фахівців.

Давайте розглянемо процес трансферу доменного імені на прикладі переїзду на реєстрацію до нас.

Етап №1. Підготовка до трансферу на стороні старого реєстратора

Переїзд починається на стороні вашого старого реєстратора. Послідовність дій така:

  1. Заходьте в особистий кабінет. Якщо забули дані для входу в нього, - див. Нижче.
  2. У ньому потрібно знайти розділ «Мої домени» (або щось схоже). Зазвичай він знаходиться в категорії «Послуги», «Мої послуги» та ін.
  3. Далі вибирається послуга «Перенесення домену». У кого-то в назві буде «Трансфер», «Переїзд», «Передача» або щось подібне. Все залежить від реєстратора.
  4. Далі потрібно буде заповнити форму з контактними даними для відправки інформації з перенесення і сам домен, а також спосіб отримання коду перенесення.

Після цього реєстратор надсилає вам код перенесення (він же «AUTH CODE») зазначеним в заявці способом.

Що робити, якщо доступ до домену втрачений

Якщо ви реєстрували його на себе, але не пам'ятаєте пошту та інші дані, які при цьому використовувалися, можна скористатися будь-яким WHOIS-сервісом, щоб подивитися, які контакти ви вказали при реєстрації. Після цього можна подати заявку на відновлення доступу. Але при цьому, само собою, у вас повинен бути доступ до зазначеного при реєстрації телефону і електронній пошті.

Якщо ж домен реєструвався на кого-то другого або на сторонню компанію, питання з доступом вирішуйте з ними.

ВАЖЛИВО. Деякі компанії для перенесення вимагають вказувати ідентифікатор і юридичне найменування нового реєстратора. У нас це ua.ukraine і ТОВ «Хостинг Україна», відповідно.

Етап №2. Така заявка не перенесення у нового реєстратора

У випадку з нашою компанією заявка на трансфер оформляється через особистий кабінет в розділі «Трансфер домена». У інших реєстраторів також є подібні розділи.

Тут все просто:

  • в спеціальній формі вказується доменне ім'я;
  • після цього система аналізує його;
  • якщо все нормально, буде запропоновано ввести код перенесення;
  • по завершенні його введення формується рахунок (включає продовження на 1 рік), після оплати якого виробляється перенос.

По завершенні трансферу на зазначену в особистому кабінеті пошту приходить повідомлення. Все, можна користуватися.


 

Здійснюйте трансфер домену на обслуговування до «Хостинг Україна».

Вибирайте надійний хостинг: SSD хостинг, VPS на SSD, Cloud (хмарний) хостинг, хмарний VPS.

Наша технічна підтримка допоможе Вам вирішити всі виниклі питання в будь-який час доби.

Приєднуйтесь до «Хостинг Україна» і ми подбаємо про технічну сторону вашого бізнесу.