Як правильно зробити перенесення сайту wordpress на інший домен?

  1. Підготовчі роботи перед перенесенням сайту
  2. Деактивация плагінів
  3. Перенесення бази даних
  4. Ручне копіювання е
  5. Автоматичне копіювання
  6. Налаштування перенаправлення зі старого домену на новий
  7. Використання 301 redirect
  8. Вказівки про зміну доменного імені в Search Console
  9. Вказівки про зміну доменного імені в Яндекс вебмайстрів
  10. Перенесення систем аналітики
  11. Перевірка коректності перенесення сайту
  12. Перевірка битих посилань
  13. Перевірка налаштувань і плагінів
  14. Кілька корисних порад

Багато людей стикаються з необхідністю перенести сайт на новий хост через проблеми з їх поточним провайдером або для маркетингового розвитку ресурсу. Але занадто часто перехід на більш надійний хост знову і знову відкладається через страх помилитися і пошкодити технічні елементи сайту.

Ми підготували для вас відео. Радимо подивитися.

Підготовчі роботи перед перенесенням сайту

Існує кілька способів переходу, і зараз ми познайомимося з ручним перенесенням ресурсу під керуванням CMS wordpress. Таке перенесення є досить надійною різновидом, і як тільки ви зрозумієте, як він працює, ви зможете справлятися з будь-якими проблемами, які відбуваються при зміні домену.

До початку процесу перенесення, ви повинні зробити кілька підготовчих кроків.

Деактивация плагінів

Слід врахувати, що при перекладі CMS WordPress Наїною хостинг можливі збої ваших встановлених плагінів. Сам WordPress дуже стабільний, і швидко адаптується до нових змін, але в роботах сторонніх плагінів можуть виникати помилки.

Тому, щоб деактивувати всі активовані плагіни, відкрийте адміністраторську панель і пройдіть по такому шляху: Модулі -> Встановлені плагіни -> Відзначити всі -> Масове дію -> Відключити -> Застосувати

Перенесення бази даних

Рекомендується постійно залишати копії баз даних перед внесенням будь-яких змін, і перенесення WordPress не є винятком. Для цього є пара власних плагінів WordPress, але краще використовувати ручний підхід, якщо ви навчитися відстежувати всі зміни.

Ручне копіювання

Для резервного виберіть базу даних WordPress, а потім виберіть виберіть Експортувати, так, як зазначено в скріншоті.

 

Переконайтеся, що ви використовуєте формат SQL, і натисніть «Перейти». Дані з WordPress будуть експортовані в форматі .sql. Ми рекомендуємо Вам долучення SQL в окремій папці на жорсткому диску, щоб ви могли легко знайти його пізніше. Ви також можете використовувати командний рядок для перенесення скопійованої бази даних.

Для ручного перенесення, слід завантажити повну папку установки WordPress, щоб дані не загубилися.

Використовуйте будь-який клієнт FTP / SFTP, наприклад, FileZilla і увійдіть на свій хост. Потім завантажте папку htdocs – також це може бути public_html - в установчу папку з WordPress.

Автоматичне копіювання

Завантажити та встановити плагін UpdraftsPlus для резервного копіювання та відновлення. На сторінці Installed Plugins (встановлені плагіни) знайдіть плагін UpdraftsPlus і увімкніть її.

Після установки плагіна на сторінці адміністратора перейдіть в Settings -> UpdraftsPlus Backups і натисніть Backup.

 

Копіювання може зайняти деякий час в залежності від розміру вашого сайту WordPress, але після завершення процесу натисніть вкладку «Exisiting Backups», щоб завантажити резервну копію на свій комп'ютер, а потім перемістити її в спеціальну папку.

Налаштування перенаправлення зі старого домену на новий

Є кілька способів встановити ваш URL для WordPress, ми обговоримо кілька поширених методів. Перш за все, переконайтеся, що ви успішно вказали новий домен для своєї нової облікового запису хостингу.

Використання 301 redirect

Щоб перенести ваш старий домен SEO (або SEO-значення) на новий, важливо, щоб ви налаштували перенаправлення 301 наступним чином.

Відкрийте файл .htaccess в старій папці установки WordPress і додайте наведені нижче правила перезапису, щоб будь-який відвідувач вашого сайту, який використовує URL старого домену, був перенаправлений на новий домен.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST}^olddomain.com$

[OR]

RewriteCond %{HTTP_HOST}^www.olddomain.com$

RewriteRule (.*)$ http://www.newdomain.com/$1 [R=301, L]

Вказівки про зміну доменного імені в Search Console

Google повинен знати, що ви перенесли свій сайт WordPress в новий домен, і саме тут ваш контент знаходиться зараз. Для цього ви можете використовувати інструмент «Зміна адреси», який є частиною вашого профілю в консолі пошуку.

Спочатку вам потрібно додати і підтвердити свій новий сайт. Перевірка - це процес підтвердження того, що ви є власником сайту на новому домені. Google повинен підтвердити ваше право власності, оскільки після того, як ви підтвердите право доступу до сайту або додатком, ви зможете отримати доступ до його даних в пошуку Google.

Найпростіший спосіб підтвердити свій новий домен - це додати новий сайт в консоль пошуку.

 

Як тільки ви закінчите процес перевірки, вам потрібно використовувати інструмент «Зміна адреси». На головній сторінці консолі пошуку клацніть домен, з якого ви хочете перейти. Натисніть значок шестерні та натисніть «Зміна адреси».

Вказівки про зміну доменного імені в Яндекс вебмайстрів

Для Яндекса також потрібно заново ввести нове доменне ім'я. Натисніть кнопку Додати у верхній частині сторінки, щоб почати процес.

 

Крім меню, що випадає «Вибрати сайт» в правому верхньому куті сайту, ви повинні побачити значок +. Натисніть на значок, щоб почати процес відправки вашого сайту.

 

Переконайтеся, що ви ввели правильний URL-адресу свого веб-сайту, з огляду на версію WWW або НЕ-WWW або HTTPS вашого сайту.

Перенесення систем аналітики

Так як у вас новий домен, ви повинні заново внести його дані в систему аналітики. Дотримуйтесь інструкцій інструменту Google і не забудьте додати новий код відстеження на сайт.

 

На останньому етапі вам необхідно відправити карту сайту в консоль пошуку. Якщо ви ще не створили карту сайту для свого нового домену, спочатку вам потрібно знову увійти в свій обліковий запис і перейти до пункту «Сканування»> «Карти сайту». Натисніть «Додати / перевірити карту сайту» і введіть новий веб-адреса.

Перевірка коректності перенесення сайту

Отже, ви завантажили свою базу даних і файли в свій новий домен, і думаєте, що робота з міграції веб-сайту виконана? Не зовсім, тому що вам потрібно перевірити, окупилися ваші зусилля. Завантажте новий сайт і перевірте, чи всі так само, як в попередньому домені. Якщо все виглядає добре, то міграція пройшла успішно. Однак є ще кілька речей, які потрібно перевірити.

Перевірка битих посилань

Новий домен - відмінний спосіб почати з нуля і запропонувати своїм цільовим користувачам бездоганний досвід, що неможливо, якщо у вас є непрацюючі посилання на вашому сайті. Перевіряйте кожну сторінку за допомогою W3C Link Checker.

 

Якщо непрацююча посилання викликана хибним URL-адресою з іншого веб-сайту, на який ви посилаєтеся, вам буде потрібно перенаправлення 301, яке призведе користувачів в потрібне місце. Те ж саме відбувається, якщо непрацююча посилання приходить з вашого сайту. Якщо у вас немає місця для перенаправлення непрацюючої посилання, краще видалити її зі своєї сторінки.

Перевірка налаштувань і плагінів

WordPress може скидати ваші настройки, коли все змінюється або перемикається, тому вам потрібно переконатися, що все так же, як і раніше:

 

 

Переконайтеся, що ваші плагіни теж активні.


 

Кілька корисних порад

Файли php.ini і .htaccess

Ці файли можуть містити установки, які працюють тільки з вашим попереднім хостингом, тому, якщо щось не працює, спочатку перевірте ці файли. Спробуйте перейменувати або закомментировать різні рядки і знайти жорстко закодовані шляху, які можуть не існувати у вашій новій середовищі.

Модулі для кешування

Деякі плагіни кешування змінять ваш .htaccess або створять файли за абсолютними шляхах, які можуть не існувати у вашій новій налаштування хостингу.

Google reCaptcha Plugin

Якщо у вас встановлено будь-яких плагіни Google reCaptcha, не забудьте отримати новий ключ API для вашого нового домену, щоб плагін не зіткнувся з труднощами при відображенні reCaptcha.

Jetpack плагін

Якщо у вас встановлений плагін Jetpack, не забудьте повторно підключити свій сайт WordPress до WordPress.com, оскільки ви переїхали на новий домен. Якщо ви використовували абсолютні URL-адреси в своєму контенті, вам також необхідно оновити їх.

Перед тим, як почати будь-яку міграцію сайту, ми настійно рекомендуємо прочитати Кодекс WordPress для отримання більш докладної інформації про різні процеси.


 

Замовляйте хостинг і вибирайте домен в компанії «Хостинг Україна».

У нас якісний і надійний сервіс, зручне система управління через адмін-панель, інтелектуальні системи захисту і технічна підтримка , Яка допоможе вирішити всі виникаючі питання в будь-який час доби.

Будь тариф нашого хостингу підійде для Wordpress. Ви можете вибрати саме той пакет, який максимально відповідає потребам вашого проекту: SSD хостинг, VPS на SSD , Cloud (хмарний) хостинг, хмарний VPS. Виділений сервер або dedicated server.

Ми розробили систему автоматичного тестування сайту, це дасть Вам можливість перевірити десятки показників і налаштувань сайту і домену. Перевірить правильність параметрів конфігураційного файлу WordPress, підключення до бази даних, налаштувань тим і модулів. Перевірить, чи правильно встановлена параметра php_memory_limit.

Приєднуйтесь до «Хостинг Україна» і ми подбаємо про технічну сторону вашого бізнесу.