Панель керування хостингом. Додавання нового сайту на хостінг

9431243
8 років
-1
В мене виникає незрозумілий момент при додаванні нового сайту на ваш хостінг.
Наприклад зареєстрував домен у іншого реєстратора, а хоститись хочу у вас (буває і таке)
Ну і логічно треба додати новий сайт, для чого натискаю кнопку " Добавить сайт" після чого створюється хостінг.
Направляю домен(у іншого реєстратора)на ваші НСи і через певний час воно має працювати - логічно? Логічно! А воно не працює!..
Пишу у ваш суппорт - "що таке?" А в супорті мені в сотий раз нагадують, що треба, ще у вас зайти у вкладку "Домени" і додати даний домен, який не зареєстрований у вас. Що взагалі НЕ логічно.

Так от я пропоную вам автоматизувати даний нелогічний процес, при додаванні нового сайту автоматично додавати домен у вкладку домени. Думаю зробити таке не складно, але це стане набагато логічніше і зрозуміліше для кінцевого користувача, бо в інших панелях керування хостінгом по 2 рази ніякі сайти і домени не потрібно додавати.
Евгений В.
8 років
0
Направляю домен(у іншого реєстратора)на ваші НСи і через певний час воно має працювати - логічно? Логічно!© 9431243

Ні, не логічно.
Якщо у наалштуваннях НСів не додано інформацію про домен - вони, простіше кажучи, просто не знають що домен вже знаходиться на їх обслуговуванні та що саме про ваш домен відповідати.
От щоб інформація про домен була додана і потрібно додати домен у "Домени". А далі вже система автоматично додасть у конфігураційні файли серверів ДНС всі необхідні дані.

Якщо провести аналогію з побутовою ситуацією, то це якби до вас у будинок прийшов хтось незнайомий з вулиці і сказав що у сільраді його направили сюди жити. Без прописки, без запису в домову книгу. Просто "добрий день, я вже тут живу".
9431243
8 років
-1
Якщо у наалштуваннях НСів не додано інформацію про домен - вони, простіше кажучи, просто не знають що домен вже знаходиться на їх обслуговуванні та що саме про ваш домен відповідати.
От щоб інформація про домен була додана і потрібно додати домен у "Домени". А далі вже система автоматично додасть у конфігураційні файли серверів ДНС всі необхідні дані.
© Евгений В.

Чому не зробити цю процедуру автоматичною? Натиснув ОДИН РАЗ "додати сайт" на даному домені і всі відповідні налаштування домену і хостінгу автоматично налаштувались. Це не проблема!

Якщо провести аналогію з побутовою ситуацією, то це якби до вас у будинок прийшов хтось незнайомий з вулиці і сказав що у сільраді його направили сюди жити. Без прописки, без запису в домову книгу. Просто "добрий день, я вже тут живу".© Евгений В.

Видно що ви звикли жити в СССР, де ганяють з бумажками і папірцями по 3 рази у кожну установу... але тут той приклад недоречний!
Бо це як на існуючому прикладі ВМС, щоб зробити паспорт в МВС, треба взяти довідку про несудимість з того самого МВС і потім знову ж таки принести ту довідку в МВС... А це дуже просто можна зробити автоматично, МВС саме може собі взяти ту довідку у своїй внутрішній структурі, а не посилати людей туди сюди.
Аналогічно і тут скрипт сам може при створенні хостінгу для даного домена додати і сам той самий домен, щоб людину не ганяти по вкладках і тикати кнопки.
Евгений В.
8 років
0
Чому не зробити цю процедуру автоматичною?© 9431243

Тут потрібно мати наувазі, що доменне ім’я та сайт - це принципово різні речі. Зовсім. Наявність сайту з таким ім’ям ніяк не зобов’язує мати таке доменне ім’я, і навпаки.
У багатьох випадках навіть буває що у ніх різні власники. Як автоматизувати такі ситуації?
Видно що ви звикли жити в СССР© 9431243

Давайте не будемо переходити на оцінку особистих якостей опонента. Це може призвести до блокування можливості (як моєї так і Вашої) писати на форум, оскільки являється порушенням норм мережевого етикету.
9431243
8 років
0
Яка різниця хто власник домену, якщо він не налаштований на дані НСи то нічого не дасть, ти його не прилаштуєш

У багатьох випадках навіть буває що у ніх різні власники. Як автоматизувати такі ситуації? © Евгений В.


1. Як проходить додавання домену у даній панелі керування?
- натискаєш "додати домен" пишеш в урл стрічкку домен і натискаєш ОК і домен додався
(ну там напевно перевіряється якісь налаштування типу чи він направлений на дані НСи чи щось типу того)

2. Як проходить додавання нового сайту
- натискаєш "Додати сайт" пишеш в урл стрічку домен і натискаєш ОК і сайт додався, хостинг створився.

Так от для чого користувача ганяти по вкладках і робити однотипну роботу 2 рази, якщо можна одночасно при додаванні сайту додати даний домен!

В чому тут проблема таке реалізувати?
Дмитрий Б.
8 років
1
На мій погляд, тут виникла деяка плутанина у термінології.
При додаванні сайту у панелі керування - мої сайти, сайт додається на веб сервер.
При додаванні домена у пенелі керування - домени, домен додається на нейм сервера хостера.
Це дві окремі операціі. Ви, як я зрозумів завжди робите їх разом. Проте, наприклад, можна лише використовувати NS, не додаючи сайт на хостинг, тримаючи його де інде.
Або можна додаюти сайт і використовувати сторонні нейм сервера, не додаючи його в "домени".
Тому прив’язувати одну операцію до іншої, і робити її автоматично, мені здається не дуже корректною дією. Занадто багато "автоматизації" зменшує можливість гнучкого налаштування під конкретні потреби. Лишаються лише "стандартні" варіанти. Які можуть не підходити тому в кого інші "стандарти" або задачі.
9431243
8 років
1
Ну я можу порівняти з Спанелью там додаєш домен 1 раз і автоматично створюється хостінг і додається домен, то саме в ДіректАдмін (якщо не помиляюсь) Ніде по 2 рази робити однотипну операцію не треба

А для тонкої настройки можна зробити можливість редагування, одне іншому не мішає, як на мене
rudenko
8 років
1
Так от я пропоную вам автоматизувати даний нелогічний процес, при додаванні нового сайту автоматично додавати домен у вкладку домени.© 9431243

100% згоден з вами, необхідно автоматично додавати записи на NS сервери при додаванні сайту, щоб уникнути зайвої роботи клієнтам, зменьшити кількисть звернень у службу технічної підтримки. Ми обов'язково опрацюємо даний момент і внесемо зміни до програмного коду.
Тема закрита.